10.5 C
Благоевград
25.02.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Ангел Джамбазки: Силови групировки се опитват да вземат властта в Сандански

Внасяме сигнал до прокуратурата и полицията за натиск срещу гражданите на Сандански

Местните избори в Сандански се връщат към най-лошите практики от 90-те години – татуирани и криминално проявени лица, с условни присъди, обикалят и заплашват избирателите, нарушават правото на избор на гражданите, агитирайки за нашите опоненти. Това е недопустимо!

Това заяви съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки днес в град Сандански по повод опитите на силови групировки да се намесят в местните избори и добави:

„В 21 век полиция, прокуратура и съдебна власт не се задействат при подадени от наша страна сигнали, в които са описани конкретни случаи и конкретни лица, които са известни и в Сандански, и в София.“

Тези лица продължават да притесняват граждани и кандидати в населените места на община Сандански, затова ние внесохме сигнал до прокуратурата. Този сигнал ще занеса и до главния прокурор в София. Ще внесем сигнала до началника на полицията в Сандански и Благоевград, както и до министъра на вътрешните работи. Също така смятам, че Комисията по права в ЕП – ЛИБЕ, също би се заинтересувала какво се случва с изборите в България. Няма да позволим мутренски заплахи, все пак ние сме ВМРО, категоричен бе Джамбазки.

Заснехме автомобилите на криминално проявените лица, които рекетират и изнудват гражданите – те са скъпи, не са соц возила. Искам да попитам нашите основни конкуренти дали познават тези лица и какво мислят за действията им? Имате ли роднински връзки с тях, по сватовска линия? В реда на гражданските ни права е, ако не се заемат със случая органите на реда, да пристъпим към протестни действия, каза съпредседателят на ВМРО.

Тъй като в един запис между управляващите от сглобката чухме, че се говори за наше МВР, надявам се сегашният министър да опровергае тази информация и министерството да е на българските граждани, изрази надеждата си Ангел Джамбазки.

Кандидатът за кмет на Сандански Атанас Стоянов разказа и за случай от преди няколко дни. Разлепени са лепенки по колите на гражданите с номер 76* – това не е нашата игра, това е властолюбивата амбиция на нашите конкуренти. Има снимков и видео материал на хората, които са залепили тези материали и се надявам, че прокуратурата ще свърши своята работа!

Някой в Сандански иска с всички законни и незаконни средства да си върне града. Обаче Сандански е на всички граждани! Те ще изберат достойния си градоначалник! Всеки, който има сигнали в изборния ден – да ги посочи на телефонен номер 112, призова Стоянов.

Related posts

Две жалби за касиране на вота са подадени в Административния съд в Благоевград

Повдигат обвинение на бившата жена на Петьо Петров заради „Осемте джуджета“

Задържаха мъж, пребил партньорката си с метална тръба

Leave a Comment