14.6 C
Благоевград
16.04.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Ансамбъл „Веселие“ – Симитли грабна „Бронзова брадва“ и сърцата на публиката на престижен международен фестивал в Полша

„С голяма гордост искам да споделя, че община Симитли и България бяха представени достойно на най-стария фолклорен фестивал в Европа „Златна брадва“ Międzynarodowy Festiwal Folkloru Ziem Górskich, в полския град Закопане. – сподели развълнуван председателят на Общински съвет Симитли Вилимир Александров, който е и дългогодишен танцьор на ансамбъл „Веселие. – Ние, танцьори, певици и оркестър от Представителен танцов ансамбъл “Веселие” – гр. Симитли, отстоявайки красотата на българския фолклор, сред силната конкуренция от ансамбли на държави като: Грузия, Мексико, Турция, Унгария, Италия, Полша, Славакия, Румъния, Босна и Херцеговина, Сърбия и Северна Македония, успяхме да впечатлим журито и публиката, които ни присъдиха:

Наградата на публиката – което за мен е най-стойностната награда и най-голямото признание;

Бронзова брадва;

Второ място за певиците: Александра Борисова и Любима Ковачка;

Второ място за оркестър “Веселие”: Камен Михайлов, Мирослав Юговски, Велизар Манджовски, Павел Мавродиев и Радко Асенов.“

Гостуването на ансамбъл „Веселие“ в Полша започва с тържествена литургия в църквата “Свети Кръст” в Закопане, а веднага след това продължава с цветно шествие по улиците на града до фестивалното селище.

На втория ден делегация присъства на официална среща при кмета на Закопане – Лешек Дорула, а вечерта дават силен старт на конкурсната програма, незабравим старт за публиката на Закопане.

„Гордеем се с ансамбъл „Веселие“ – сподели кметът на община Симитли Апостол Апостолов, който винаги е готов да подкрепи и подкрепя ансамбъла. – Гордея се с красотата  и таланта на младите хора на Симитли. И благодаря – на всеотдайните и талантливи ръководители Калина и Любомир Марянски, които 20 години преобразяват децата ни. Браво, ансамбъл „Веселие“!“

Related posts

Министерството на транспорта: От 1200 проверени училищни автобуса едва шест са в нарушение

Комисия в парламента ще разгледа ветото на президента върху Закона за енергетиката

Разследването за изчезналите милиони от „Хемус“ е на финала. Обвинените са 9

Leave a Comment