21.8 C
Благоевград
15.07.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

АПИ готви детайлна програма с проблемните пътища

Разработваме една детайлна програма, която да бъде представена на обществото, то да бъде запознато с проблемните участъци и проблемните пътища с много лошо качество, тъй като са много. Това каза в предаването „Денят започва“ по БНТ председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов.

„В момента се извършва текущо поддържане на пътната мрежа във всички 27 области и по всички магистрали, като това не включва основни ремонти. През изминалите два месеца бяха сключени договори за няколко проекта, които ще бъдат изпълнени като основни ремонти“, посочи Йорданов и допълни, че АПИ прави оценка на риска и на пътната безопасност.

През изминалата година са извършени ремонти на 52 обекта с обща дължина 615 км и на обща стойност близо 450 млн. лева, добави той.

Ясен Йорданов заяви, че амбициите му като председател на УС на пътната агенция са свързани с въвеждане на принципи на прозрачност и справедливост. „Публичният интерес трябва да бъде защитен при харченето на обществени средства“, изтъкна той. По думите му трябва да се повиши нивото на работа в АПИ, както и изискванията към изпълнителите на проектите. Йорданов призова фирмите, които ще кандидатстват по обществени поръчки, да бъдат внимателни в подбора на цените и когато ги предлагат да знаят, че АПИ ще отстоява качеството.

Инж. Ясен Йорданов беше назначен за председател на Управителния съвет на АПИ със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков на 8 юни.

В УС бяха назначени и инж. Десислава Паунова и инж. Калоян Киров. От Министерството на регионалното развитие и благоустройството заявиха, че с влизането на утвърдени професионалисти в ръководството на АПИ се разчита на силно експертно начало, което ще следи за прозрачното разходване на значителния държавен ресурс за поддръжка на пътната инфраструктура и възлагане на обществени поръчки с голям обществен интерес.

Related posts

Интензивно е движението по границите със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция

На първия тур на вота: Всяка машина – с по 3 ролки хартия

Предимно слънчево време

Leave a Comment