21.8 C
Благоевград
15.07.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Атанас Стоянов: Туризмът-визитната картичка на Сандански

„Благодаря на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите за ползотворната ни среща. Споделихме идеи, планове и ангажираност за бъдещето.“, заяви след среща с представителите на туристическия бранш кандидат- кметът Атанас Стоянов.

И уточни, че туристическият сектор е един от най-важните за Сандански.

„Той бе тежко засегнат от 2-годишната пандемия и последвалата икономическа криза. Съпричастни с този нелек период и с цел облекчаване, въведохме редица финансови и административни мерки, с които подпомогнахме гражданите и бизнеса в сложната здравна и икономическа обстановка тогава. И въпреки предизвикателствата, успяхме да запазим работни места и да отчетем устойчив ръст на реализираните нощувки, в резултат на последователна и целенасочена политика и съвместна работа между общината и Сдружението., обясни още Стоянов.

Според Атанас Стоянов, работейки в тясно сътрудничество с бранша, е постигнато нещо изключително важно, а именно утвърждаването на Сандански като туристическа дестинация, а получените награди през изминалия го потвърждават.

Той благодари на представителите на туристическия бранш в града за подкрепата и доверието и бе категоричен, са взаимни.

„И за напред ще продължим да подкрепяме и инвестираме в туризма, защото той е визитната картичка на Сандански! Убеден съм, че заедно можем да постигнем още много! За доброто на Сандански!“, каза в заключение Атанас Стоянов.

Related posts

COVID-19: Близо 100 пациенти са били хоспитализирани за последните 24 часа

2000 нови кофи за смет в Благоевград

Интензивен е трафикът на граничните пунктове

Leave a Comment