31.3 C
Благоевград
22.07.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

АУБ и отдел „Публична дипломация“ на НАТО организират „Балкански младежки тинкатон 2023“

Центърът за информация, демокрация и гражданска активност и Департаментът по политика и европеистика на Американския университет в България (АУБ) в сътрудничество с отдел „Публична дипломация“ на НАТО, организира международен семинар под надслов „Балкански младежки тинкатон 2023“.

Събитието ще се проведе в Благоевград между 28 септември и 1 октомври, в кампуса на АУБ, като целта на това първо по рода си преживяване е да насърчи дискусията за НАТО сред младежите от Балканите.

25 студенти от целия Балкански регион ще преминат през интензивно онлайн обучение преди самия семинар, в което ще научат повече за НАТО, нейните приоритети и настоящите усилия за ангажиране на младежката аудитория. По време на семинара, участниците ще създадат предложения за комуникационна стратегия как НАТО да достигне по-широка млада аудитория. Част от задачите са свързани с политиката, общественото мнение и външнополитическата ориентация на аудиторията на Балканите, за креативното използване на комуникационни стратегии, за повишаване на осведомеността, за социални каузи и благото на обществото и редица други теми“, разкриват организаторите.

Запознавайки участниците от целия регион с проблемите и усилията и предоставяйки им теоретични и практически знания, лекторите ще имат за цел да ангажират и подготвят младежите от Западните Балкани и България да реализират свои собствени комуникационни стратегии за повишаване на обществената осведоменост под ръководството на експерти по публична дипломация и творчество.

Най-добре представилият се екип ще има възможност да пътува до Брюксел и да представи своите препоръки пред представители на НАТО.

Сред лекторите на семинара, на място и чрез видео връзка, ще са доцентът по политически науки и международни изследвания в „Дикинсън Колидж“ Анди Волф, професорът по европеистика в АУБ Жан Кромбоа, съоснователят и председател на Института за глобални анализи Румена Филипова, доцентът в катедрата по медийни, филмови и журналистически науки в Университета в Денвър Надя Кънева, творческият директор в proof Ангел Искрев, докторантът и изследовател Лея Калатаяд, съветникът по политиките Селин Ема ла Кор и Веселина Панайотова и Теодора Иванова-Валева от фондация Impact Drive.

Related posts

НСИ отчита ръст на пенсиите

Хванаха 13-годишен, откраднал три коли в София

Мъж заплаши жена си с убийство в Благоевград

Leave a Comment