21.8 C
Благоевград
15.07.2024
КриминалноНовини от ЮгозападаПоследни новини

Близо 330 кг канабис откриха в две ниви край Струмяни

Около 330 килограма канабис е открит при проведена специализирана полицейска операция от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.

Действията по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества са извършени в четвъртък на територията на общините Сандански и Струмяни.

В землището на с. Илинденци, криминалисти при РУ-Сандански открили две обособени ниви със засадени съответно около 56 бр. тревисти растения с общо тегло около 144,509 килограма в едната нива и около 102 бр. тревисти растения с общо тегло около 181,230 килограма във втората. На място е направен полеви тест, на който растенията са реагирали положително на канабис.

В хода на специализираната полицейска операция, от органите на реда е проверена и ползвана от 31-годишен мъж от с. Склаве селскостопанска постройка в землището на с. Склаве. В пластмасов бидон е намерена торбичка, съдържаща около 18 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. От полицейските служители е проверено и жилището на мъжа в с. Склаве, като в една от стаите е открита около 13 грама суха тревиста маса, а в таванското помещение – около 3 200 грама суха тревиста маса. Направеният полеви тест е отчел положителен резултат на канабис. 31-годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

За случаите е уведомена компетентната прокуратура и са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

Related posts

Дневен хороскоп за 18 октомври 2023

Междусъседски скандал в Благоевградско, единият е с контузия на главата

Скандал между партиите, подкрепящи кабинета заради извънредното заседание в парламента

Leave a Comment