21.8 C
Благоевград
18.06.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Близо 55 млн. лв. за преходна национална помощ за животновъдите

Близо 55 милиона лева е бюджетът, който тази година държавата отделя за преходната национална помощ за животновъдите, съобщават от Фонд „Земеделие“.

Парите ще бъдат насочени към стопаните, отглеждащи говеда,овце и кози.

Управителният съвет на Държавния фонд „Земеделие“ е утвърдил общ финансов ресурс до 54.6 милиона лева по интервенциите за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството и за преходна национална помощ за овце майки и кози майки, обвързана с производството за кампания 2023. До 32 милиона от тези пари са предназначени за стопаните, отглеждащи говеда. Останалите над 22 милиона лева са за помощ на собствениците на овце и кози.

Съгласно стратегическият план за земеделие, преходна национална помощ може да бъде отпусната само за секторите, на които са предоставени национални доплащания през 2013 година, като за 2023 финансовият пакет за всяка от схемите за преходна помощ може да достигне максимум 50% от пакета на съответната схема през 2013.

Related posts

Задържаните за шпионаж във Великобритания българи остават в ареста

Откраднаха 2300 лв. и злато от къща вКюстендил

Директори в Благоевград алармират: Огромниколичества тестове за Covid-19 с изтичащ срок нагодност залежават по училищата

Leave a Comment