23.5 C
Благоевград
13.04.2024
КриминалноНовини от ЮгозападаПоследни новини

Ботьо Ботев за заложническата криза в с. Вълково: Полицаите са действали перфектно

„Заложничеството е плод на неудоволствието на извършителя. Имало е предварителни симптоми за създаването на такава ситуация, които не са стигнали до органите на МВР. Можело е да се предвидят някои неща“.

Това каза в предаването „Тази сутрин“ криминалистът Ботьо Ботев по повод заложническата криза в село край Сандански. Похитителят е отправял заплахи чрез социалните мрежи.

„Подценени са нещата, както обикновено е в такива ситуации. Проблемът е изключително сложен. Полицаите са могли да стрелят срещу похитителя, но трябва много прецизно и точно да се реши как да се подходи в такава ситуация. Целта е да се проведат мероприятия да не се допусне стрелба, защото могат да загинат невинни хора“, добави той.

„Трябва да се направи лична оценка на хората, които са замесени. Симптоми е имало, но няма информация стигнало ли е до службите. Другото опасно е, че не е получена информация за незаконното му оръжие, а той го е и използвал. В хода на разследването ще стане ясно. На черния пазар може да се сдобиеш с всичко, което пожелаеш. Сега е малко по-затегнат контролът. Преди години в заводите край Казанлък и в други заводи на части се изнасяха заготовките, които се правеха и се сглобяваха. Това беше голям проблем. Сега не е така“, коментира криминалистът.

Related posts

Кантарджиев: Коронавирусът вече е обичайна респираторна инфекция

„Български пощи“ не приемат пратки за Израел

Тече подготовката за Втория ШАХ ФЕСТ – СИМИТЛИ

Leave a Comment