10.4 C
Благоевград
24.04.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Брежани посреща гости на 21 октомври за най-вкусния си празник – празника на брежанските кестени

На 21 октомври, сдружение „Хора и традиции“, кметството и читалището на Брежани, с изключителното съдействие на кмета на община Симитли Апостол Апостолов и с помощта на Югозападно държавно предприятие организира най-вкусния празник на България – празника на брежанския кестен.

Празникът ще започне традиционно – с дълга кулинарна трапеза от традиционни ястия и ястия с кестени, приготвени от дамите на Брежани и гостите от Делчево, Р Македония.

И отново Марчело Канестрели ще пече „кестени по италиански“. И ще заухае площадът на най-вкусните кестени, хилядолетия съхранени в Брежанските гори.

Програма ще започне в 11,30 часа с участието на Соня Ковачка – момичето „Гласът на България“ и творци от Брежани, ще продължи с ансамбълът при КУД – Делчево от Р Северна Македония, фолклорен ансамбъл „Веселие“- Симитли ще изнесе пълна програма, с която печели международни и национални конкурси и фестивали.

С песните си Никола Тодоров ще разиграе площада. Празникът ще продължи с оркестъра на Соня Ковачка – пак с хоро и общо веселие.

В неделя, на 22 октомври, от 11 часа, в градинката на кметство Брежани има изненада за децата: Детски балонен празник – с игри, награди, лакомства и забавление с истински клоуни!

Добре дошли!

Related posts

Шофьор блъсна 5-г. дете в Гоце Делчев

Жена помете няколко паркирани автомобила във Владая

Земетресението в Турция: Отново страх и спомени от февруарската трагедия

admin

Leave a Comment