21.8 C
Благоевград
15.07.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Бременна жена загуби бебето си: Обвинява лекарите

Бременна жена от гоцеделчевското село Скребатно обвинява лекари от Спешния център в Гоце Делчев, че заради грешна преценка е изгубила нероденото си дете. Случаят е от 14 август, когато бременната в шестия месец тогава 26-годишна жена, отива на преглед с оплаквания, дежурният медик обаче я изпраща вкъщи, предписвайки и само обезболяващи, предаде БНТ.

Съпругът на бременната жена Виктор Падюков разказа, че един час по-късно жената получава болки вкъщи. Личната лекарка обаче пише на съпруга ѝ да я докара за преглед на следващата сутрин, но след няма и половин час тя е загубила бебето вкъщи.

Лекарят обаче си е признал, че е негова грешка.

„Вкарахме я завита в чаршаф, детето мъртво в ръцете. Пъпната връв в нея, цялата в кръв. И го викам и казвам – виж докъде докара работата. Вика, аз сбърках. И аз му казвам, след като не е от вашата компетентност, защо не я качихте жената в АГ-то или да извикате някакъв специалист. Един човешки живот е загубен, не се знае и какво ще се случи с майката. Ето вашето сбъркване до къде стигна и той казва – извинявай, сбърках…“, разказа Манчо Падюков – свекър на родилката.

Директорът на ЦСМП в Благоевград каза, че е запознат със случая и се извършва проверка. Запознат е и „Медицински надзор“, който извършва проверката, резултати се очакват през следващата седмица.

Related posts

Започна мащабно почистване на речните корита в Благоевград

Четирима пребиха 26-годишен мъж в Гоце Делчев

Август си отива с валежи и гръмотевици

Leave a Comment