6.8 C
Благоевград
19.04.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Внимание, шофьори: Засилено движение по някои гранични пунктове

Интензивен е трафикът по някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния за товарни автомобили, съобщават на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин.

Румънският фериботен кораб ,,Европа”, обслужващ линията ГКПП „Никопол – Турну Мъгуреле“ не извършва плавания поради повреда. Дейността ще бъде подновена след 12:00 ч. днес. Препоръчва се пътуващите да използват други пунктове на българо-румънската граница.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, ГКПП „Дуранкулак“ , ГКПП „Кардам“ и ГКПП „Оряхово“ за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички ГКПП. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Това налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички ГКПП. Гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.

През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония, както и на границата с Турция, трафикът е нормален на всички ГКПП.

Related posts

Откриха учебната година в Спортното училище в Сандански

Електронните бележки за ученици: На места има затруднения

Нормален е трафикът на повечето гранични пунктове

Leave a Comment