31.3 C
Благоевград
22.07.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Всеки първокласник ще получи материал по пътна безопасност

Всеки първокласник ще получи материал по пътна безопасност, подготвен от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, информират от институцията.

В него има послания по безопасност на движението за най-малките ученици. Със съдействието на Министерството на образованието и науката разработката ще бъде разпространена в училищата в цялата страна.

Под формата на комикс на тема “Винаги избирам безопасния път до училище!“ са представени различни ситуации на пътя, на които трябва да обръщат внимание децата още от ранна възраст. Достъпните и интересни илюстрации целят да привлекат вниманието на учениците към правилното пресичане и колко е важно винаги да се оглеждаме преди това, както и към правилата при каране на велосипед и при возене в автомобил.

Повишаването на знанията на децата за правилата за движение по пътищата и формирането на култура за безопасно движение по пътищата е приоритет в работата на институциите, отбелязват от агенцията.

Наред с проекти насочени към повишаване вниманието и знанието на децата как да се държат на пътя, предстои да бъде създадена Национална програма за развитие на обучението по безопасност на движението по пътищата. По нея работят от МОН и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Очаква се тя да започне да действа още през следващата година. 

Двама души са загинали, а 24 са ранени при пътни инциденти през изминалото денонощие в страната, според данните на МВР. Тежките произшествия са 18.  

Related posts

Резервациите за Новогодишните празници започнаха, какви суми да очакваме?

Седмицата започва със слънце, но с вятър

Задигнаха каса с пистолет и златни накити в село Изгрев

Leave a Comment