26.3 C
Благоевград
15.07.2024
БългарияПоследни новини

Вътрешният министър: Сигналите за купуване на гласове са приоритет за МВР в следващия месец

Сигналите за купуване на гласове ще са наша приоритетна задача в следващия месец, заяви вътрешният министър Калин Стоянов по време на Национално съвещание на МВР, в което участват премиерът Николай Денков и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

Силовият министър смята, че във връзка с предстоящите местни избори срещу МВР ще започне кампания.

Нейните опорни точки ще бъдат, че МВР изпълнява сценарий, че оказва въздействие и че може да окаже контрол над изборните резултати. В Министерството на вътрешните работи  не работим по сценарий, а по явни сигнали. Призовавам гражданите да са активни“, обясни Стоянов.

България е една от най-спокойните държави, няма място в страната ни, на което законът не застига. За да бъде такава държава, заслугата е на вас – служителите на МВР. Това посочи изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов.

Той добави, че МВР и прокуратурата са партньори срещу престъпността и беззаконието. Мога да поема отговорност от името на прокуратурата, че ние ще подкрепим всички ваши усилия, каза още Сарафов. Той отчете, че ръководството на държавното обвинение е в отлични отношение с ръководителите в МВР.

Прокуратурата осъзнава своята роля и отговорност, при спазването на правата на гражданите. Само заедно можем да постигнем наистина ефективен резултат, добави той.

„От особена важност е гражданите да знаят и да са убедени, че отиват на честни избори, на които техният глас ще бъде зачетен и именно наша отговорност е да създадем условия за това, да положим усилия и да върнем доверието на българите в изборната система и институциите“, посочи Борислав Сарафов.

Източник: Константин Костов/БТА

Related posts

Община Сандански разширява парковата зона

Стартира „Пирин ултра“, очаква се първите участници да финишират след около 30 часа

Нова заповед на МОН за COVID-19

Leave a Comment