6.8 C
Благоевград
19.04.2024
БългарияПоследни новини

Габриел: България е изпълнила всички технически критерии за Шенген

България е изпълнила всички технически критерии за Шенген и очакваме подкрепата на европейските ни партньори до края на тази година. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на съвместен брифинг с министъра на външните работи и европейските въпроси на република Хърватия Гордан Гърлич Радман. 

България ще има искрена подкрепа в лицето на Хърватия за присъединяването ѝ към Шенген, както и партньор, който партньор е готов да сподели своя опит. Това заяви министърът на външните работи и европейските въпроси на република Хърватия Гордан Гърлич Радман

По време на срещата е направен преглед на двустранните отношения на двете страни, посочи Габриел.

Това е първото официално посещение в България на чуждестранен външен министър след формирането на новото българско правителство. В рамките на визитата на хърватския министър у нас са предвидени срещи с държавния глава Румен Радев, министър-председателя академик Николай Денков и председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Мария Габриел и Гордан Гърлич Радман ще посетят по-късно днес столичното 102-ро основно училище  с преподаване на хърватски език.

Източник: Николай Трифонов/БТА

Related posts

Благоевградската полиция разкри горещи телефони за подаване на сигнали за изборни нарушения

Развлекателно влакче до три туристически обектa в Петрич

Интензивно е движението на някои от граничните пунктове с Румъния, Сърбия, Гърция и Турция

Leave a Comment