24.1 C
Благоевград
19.06.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Ген. Михаил Попов с предупреждение към благоевградските военни: Обстановката в зоната, в която отивате е привидно спокойна, но може да се промени за часове

Тържествена церемония по официално изпращане на военно формирование за участие в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово и във военна операция на ЕС в Босна и Херцеговина „АЛТЕА“ се проведе в Благоевград, предаде репортер на „Фокус“.

На събитието присъстват:

генерал – лейтенант Михаил Попов, зам.-началник на отбраната, генерал – майор Валери Цолов, командир на съвместното командване на силите, генерал – майор Деян Дешков, командир на Сухопътните войски, Полк. Митко Балтов, командир на Трето бригадно командване, Илко Стоянов, кмет на Благоевград, Александър Мацурев, зам.-областен управител, представители на ЮЗУ „Неофит Рилски“, Регионален исторически музей – Благоевград и други.

Заместник-началникът на отбраната генерал лейтенант Михаил Попов заяви, че е уверен в подготовката на благоевградските военнослужещи и е в това, че ще изпълнят задачата си достойно.

„Отивате в зона, в която спокойствието е привидно. Обстановката може да се промени не за дни, а за часове. Затова е важно вие да работите в екип – нещо, което сте направили и на което се обучени по време на подготовката за участие в мисия“, каза още той.

Пожелание към военните отправи и кметът на Благоевград Илко Стоянов. „Вярвам във Вас, защото вие представлявате всички нас. Пожелавам ви всички вие да се върнете живи и здрави от там“, каза Стоянов.

През годините българските военнослужещи не веднъж са доказвали своя професионализъм и днес отново са изправени пред нелеката задача да отстояват престижа и авторитета на въоръжените сили на България. Сигурността и мира са основен приоритет на българската армия, стана ясно по време на официалната церемония, в рамките на която бе проведен и водосвет от Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим.

Related posts

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 397

Дневен хороскоп за 27 септември 2023

Нова заповед на МОН за COVID-19

Leave a Comment