31.3 C
Благоевград
22.07.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Георги Рачев: Времето се оправя, до 15 септември на Черноморието ще е идеално

„От днес се оправя времето. Винаги е имало едно малко връщане назад и студено време, но валежите са положителни за бизнеса“, каза в предаването „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев.

„Антициклонът „Оленка“ и циклонът над Гърция ще създадат опасна синоптична обстановка, особено над южната ни съседка. Очаква се в следващите 48 часа валежите да направят по 300 литра на квадратен метър. На места в Северна Гърция има наводнения“, допълни той.

„През нощта е валяло и ще има вятър, но лятото не си е отишло. В Западна Европа се очакват типично летни температури. На Балканите е абсолютно топло. Маслините в Южна Испания загинаха заради горещото време“, посочи проф. Рачев.

София

„Вчера си беше студено. Можем да си го кажем. Температурите от 30 градуса паднаха от 16 градуса. Днес се затопля. От сряда до неделя максималните температури ще бъдат 24-25 градуса“, добави климатологът.

Пловдив

„В Пловдив положението ще е същото, само че с 3-4 градуса по-висока температура. Днес максималните температури ще бъдат 22 градуса, в сряда – 26 градуса, а от четвъртък до неделя – 28-29 градуса“.

Плевен

„Лятото си е тук. Максималните температури са до 30 градуса. Септември месец е перфектен за почивка, а и за агробизнеса. В Плевен вятърът е слаб. Днес и утре ще има малко повече облачета, но после нещата се връщат към типичното хубаво време. Няма да има проблем и с 15 септември“.

Черноморието

По Черноморието днес и утре се очакват краткотрайни дъждове, а на юг – временно интензивни валежи и гръмотевични бури, но в следващите дни ще има затопляне и слънчево време.

„В Слънчев бряг времето ще е хубаво. До 15-17 септември времето ще е идеално. Това е прекрасно време – спиш спокойно, сутрин си пиеш кафето, към 10 часа като Аполон се появяваш на плажа, който е само за теб“.

„В Златни пясъци температурата в петък, събота и неделя ще е 26 градуса. Малко по-хладно ще е сутринта, но в реда на нещата. Не се очертават нови валежи поне до 15 септември“, коментира проф. Георги Рачев.

Related posts

Задържаха мъж за незаконно притежание на взривни вещества и боеприпаси в Кюстендил

Гърция в пламъци: 26 души са загинали край Александруполис, 400 хил. декара са изгорели

Дневен хороскоп за 13 септември 2023

Leave a Comment