21.8 C
Благоевград
18.06.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

ГОТОВ Е НОВИЯТ АНГИОГРАФСКИ СЕКТОР В МБАЛ „ЮГОЗАПАДНА БОЛНИЦА“!

В подкрепа грижата за болните и повишаване качеството на здравеопазването в региона, община Сандански изгради нов ангиографски сектор към отделението за образна диагностика на МБАЛ „Югозападна болница“, Сандански.

В момента се инсталира новата, висококачествена ангиографска апаратура за инвазивна диагностика и лечение на сърдечно – съдови заболявания, с която ще се повиши качеството на образната диагностика и здравеопазването.

Новоизграденият сектор е с обща квадратура близо 100 кв. м., от които в 40 кв. м., по изискване, ще бъде разположен новият – последно поколение ангиограф. Старият ангиограф, с който разполага болницата, ще бъде използван като резервен. Втората зала на ангиографския сектор ще разполага с помещение за подготовка на пациента, санитарен възел, техническо помещение, а командната компютърна зала за съществуващия ангиограф ще се използва и за новия апарат, като се предвижда връзка между тях.

Едноетажната пристройка е застроена към съществуващата сграда на болницата като е осигурен и достъп за хора в неравностойно положение.

Добрата грижа за здравето на хората е свързана с висококвалифицирани специалисти и модерна медицинска апаратура, а отличната съвместна работа между община Сандански и ръководството на болницата, са предпоставка за висококачествено медицинско обслужване и грижа за пациентите на МБАЛ „Югозападна болница“.

Related posts

ЦИК започва работа по подготовката на изборите на 29 октомври

Вътрешният министър: Сигналите за купуване на гласове са приоритет за МВР в следващия месец

Отнемане на превозното средство – решение за борбата с пияните и дрогираните на пътя?

Leave a Comment