21.8 C
Благоевград
15.07.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Гражданите вече могат да подават сигнали за липсващи лекарства на специален имейл

Гражданите вече могат да подават сигнали за липсващи лекарства на специален имейл – 49ns_lekarstva@parliament.bg. Това стана ясно от председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Костадин Костадинов.

На този имейл всеки вече може да подава сигнали за липсващи лекарства, пише Ангелов.

„Пишете ни. Бъдете сигурни, че аз и останалите депутати от комисията по здравеопазване ще четем и ще реагираме, за да може всеки, който се нуждае от лекарство да го получи. Сигурен съм, че тази комуникация ще накара институциите и регулаторите да заработят по-бързо и във ваша полза.“

Костадин Ангелов отправи апел и към собствениците на аптеки и работещите в тях да подават информация за липса на медикаменти при търговците на едро и невъзможността да ги заявят в електронната система или по телефона, което би възпрепятствало някоя аптека да изпълни предписанието на лекаря.

На 15 септември пред журналисти в парламента Ангелов обяви, че е информирал прокуратурата, която да извърши проверка дали в справката на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) за анализа на причините за недостиг на медикаменти в страната, има данни за престъпление. Ангелов припомни, че на 17 август е изпратил писмо до министъра на вътрешните работи и до ДАНС във връзка с първата справка, която от здравната комисия са получили от министъра на здравеопазването за липсващите лекарства на територията на Република България. Той припомни, че според решение на здравната комисия в парламента министърът е задължен всяка седмица да изпраща на депутатите информация за липсващите медикаменти на територията на страната.

Related posts

Жълт код за високи температури в почти цяла България

Грандиозен финал на „Пирин Фолк“ Сандански 2023

ПТП-та в Пиринско, петима пострадаха

Leave a Comment