6.8 C
Благоевград
19.04.2024
БългарияОбществоПоследни новини

Д-р Велев: Назначават за директор на „Шейново“ човек, който не е кандидатствал за поста

Протест и напрежение около АГ болница „Шейново“ – единственият кандидат за директор д-р Румен Велев се оказа сменен от друг човек, който въобще не участвал в конкурса. Как се стигна до тази ситуация?

„За мен това беше голяма изненада. Аз разбрах на 27 юли от решението на общинския съвет, че д-р Таня Андреева е назначена за директор на „Шейново“, а аз за част от борда на директорите – пост, за който не съм кандидатствал “, каза в ефира на БТВ д-р Румен Велев.

Той обясни, че става дума за два различни конкурса, изискващи специфични програми за управление. Единият е за директор на АГ болницата, а другият – за членове на борда на директорите.  Изпитите за двете позиции са различни, както и получените от кандидатите оценки.

„В решението се казваше, че аз не съм избран за директор и на мое място се назначава д-р Таня Андреева за временно изпълняващ длъжността директор. В същото време аз бях поставен сред членовете на борда на директорите. Тъй като моята оценка беше 5,25, аз не бях класиран и там, защото другите двама кандидати бяха с оценка 5,50“, поясни д-р Велев.

Той поясни, че д-р Таня Андреева работи от дълги години в „Шейново“, като след „едни събития в болницата през 2011 г. била назначена за временно изпълняващ длъжността директор“. Д-р Велев поема управлението на лечебното заведение след като д-р Таня Андреева става министър на здравеопазването.

„Тя и към момента е част от екипа на „Шейново“, макар да ползва много често неплатени отпуски“, поясни д-р Велев. Той не е говорил с нея след решението на общинските съветници. Преди време получил от д-р Андреева един некоректен есемес и прекратили комуникацията си.

„Съвсем скоро получих един нов есемес, с който ме уведомява, че си удължава болничния лист, защото тя към момента е в болничен“, поясни д-р Велев.

Неотдавна той сезирал областния управител, който има правото да оспорва СОС. Подал жалба в Административния съд, с която успял да спре вписването на д-р Андреева като директор. Междувременно областният управител върнал за повторно разглеждане на решението на общинските съветници и посочил шест точки, в които са били направени пропуски.

Related posts

Какви са ползите от електронните бележки за отсъствия на учениците?

Анита Коцелова бе избрана за ВрИД кмет на Община Благоевград до провеждането на местните избори

„Дейли Телеграф“: Двама от задържаните за шпионаж вероятно имат връзки с „Възраждане“

Leave a Comment