31.3 C
Благоевград
22.07.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Жителите на община Белица ще демонстрират местната кухня, продукция и традиции на празника „С любов и вяра в общите ценности“

Жителите на община Белица демонстрират местната кухня, продукция и традиции на празника „С любов и вяра в общите ценности“, съобщиха от общината. Шестото издание на празника е тази събота, 23 септември, а програмата ще започне в 14:00 часа с пехливански борби на градския стадион, а малко преди 15 часа ще се даде сцена на таланти от страната. В следобедните часове ще бъдат отворени вратите на Музей Белица, който разказва за историята на този край. 

До историята, но разказана с традиции и гозби, гостите на празника ще могат да се докоснат на изложение на местни производители, на което ще има базар на земеделска продукция, млечни продукти, билки и гъби, сладка от горски плодове и мед. Занаятчии ще представят продукти, произведени в екологична среда, а привечер ще има и кулинарна изложба „Пъстра трапеза“, на която ще бъдат показани специалитети от местната кухня. 

Вечерната програма на празника предвижда изяви на изпълнителите Райна, Андреас и Бенд, Десислава. В 20:00 часа ще бъде отправен поздрав към всички празнуващи от кмета на Белица Радослав Ревански и официални гости на събитието, а празникът ще завърши с тържествена заря. 

Източник:БТА

Related posts

Вместо дрехи: Мъж от Петрич суши в гардероба си 2 кг канабис

Неспазване на дистанция доведе до леко ПТП на АМ Струма

ЦИК провежда състезание за обществена поръчка с един кандидат

Leave a Comment