10.5 C
Благоевград
25.02.2024
Любопитно от света около насПоследни новини

Зеленчукът, който ускорява растежа на косата

Лекарите, сертифицирани дерматолози Лорън Пензи, Мишел Хенри, Блеър Мърфи-Роуз от Ню Йорк, диетологът Серена Пун и фризьорката Лорабет Кабът от Лондон изброиха храните, които помагат за по-бърз растеж на косата. Статията им е публикувана от сп. „Glamour“.

Според експертите месото, бобът и лещата допринасят за ускорения растеж на къдриците. Освен това, според тях менюто ни трябва да включва стриди, които са богати на цинк, както и зелени зеленчуци, които са отличен източник на желязо. „Просто консумирането на повече спанак ще подобри значително здравето на косата ви и неимоверно ще ускори растежа“, заявява Кабът.

Освен това интервюираните от изданието съветват да се консумират авокадо, семена и ядки, както и яйца. „Сьомгата е отличен източник на омега мастни киселини и белтъчини, както и на витамини В и D и селен“, допълни д-р Мърфи-Роуз. Наред с други неща, здравните специалисти отбелязват значението на консумацията на пълнозърнести храни, цитрусови плодове, горски плодове и червени чушки. „Колагенът е от съществено значение за структурата и растежа на косата, а витамин С е жизненоважен за производството на колаген“, обясни д-р Хенри.

Related posts

Дневен хороскоп за 28 септември 2023

Съюзът на парамедиците предлага да се купи оборудване за вдигане и носене на пациенти

Правителството подготвя мерки за по-бърза обработка на кръвните проби на шофьорите

Leave a Comment