6.8 C
Благоевград
19.04.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Земеделските производители готвят протести, ако се поднови вносът на зърно от Украйна

Земеделските производители от всички сектори са готови за протест срещу решението за възобновяване на вноса на зърно от Украйна.

Според тях това би подкопало възможностите на зърнопроизводителите да продадат своята реколта. На брифинг пред медиите Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, уточни, че вносът на зърно от Украйна е заплаха за сектора, не защото ще намали печалбите, а защото ще обрече производителите на невъзможност да покрият вложените разходи.

„Всички държави правят какво ли не, за да защитят интереса на своите земеделци. Само нашата държава прави неща, които никой не иска от нея“, посочват те.

Зърнопроизводителите твърдят, че са шокирани от вчерашното решение на Комисията по икономическа политика и иновации да отмени забраната за внос на зърно в Украйна и заявиха, че политическите решения не трябва да са в ущърб на родните земеделци.

„Най-грозното е, че това решение на Комисията беше повлияно от лобито на олиопроизводителите.“, коментираха производителите и завършиха пресконференцията с изречението „Който сее вятър, жъне буря“.

Още през следващите дни земеделците ще са готови с график за протестни действия, които освен по темата за вноса на зърно от Украйна, протестът ще е е за неизпълнение обещания на държавата към отделните сектори.

Related posts

Спипаха пияни шофьори в Якоруда и Петрич

Дневен хороскоп за 16 октомври 2023

Задържаха мъж, пребил партньорката си с метална тръба

Leave a Comment