31.3 C
Благоевград
22.07.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Земеделците се събират пред МС, но без машини

След приключване на протеста на синдикатите земеделците ще протестират пред МС, но без машини. Това каза Илия Проданов от Националната асоциация на зърнопроизводителите пред Столична община.

Разрешението, което получихме от Столична община е, утре сутринта между 5 и 7 часа, докато няма трафик да придвижим определена бройка машини – до 80, които да бъдат позиционирани на бул. Тодор Александров. Хората утре ще се съберат от 10 ч. пред храм „Александър Невски“. Протестът ще продължи през целия ден пред МС“ , уточни той. 

По повод изказването на депутата от ДПС Делян Пеевски, че вече до обяд проблемите на зърнопроизводителите ще бъдат решени те коментираха, че вероятно вече има някакви настроение сред политиците за решаване на този проблем.

Те споделиха, че се надяват да бъдат уведомени за това как ще се реши този проблем. Очакват да се започне да се работи по конкретика и мислят, че толеранса, който имаше държавата и в лицето на Министерството на земеделието и на министър-председателя от почти една седмица би трябвало да е свършил работа и вече да са готови с конкретните решения на тези проблеми. 

Тепърва се очаква развитие, процесът е динамичен подчертаха те. 

Проданов подчерта, че най-проблемното искане е искане номер едно. „По тази тема държавата взе решение в НС и това допълнително подсили протестите. Надяваме се да възприемат това, че ние искаме да запазим българското производство“, каза той. 

Related posts

Добри са условията за туризъм в планините, но по високите части има силен вятър, съобщиха от Планинската спасителна служба

Две тела на мъже изплуваха от морето в Бургаско

Облачно време, с превалявания

Leave a Comment