21.8 C
Благоевград
18.06.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Интензивен е трафикът за товарни автомобили

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Информацията е към 6:00 часа днес.

Румънският фериботен кораб ,,Европа”, обслужващ линията ГКПП „Никопол“- Турну Мъгуреле, не извършва плавания поради повреда. Работата ще бъде подновена след отстраняване на аварията. От „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите да използват други пунктове на българо-румънската граница. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На ГКПП „Станке Лисичково“ на границата с Република Северна Македония се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На пунктовете „Гюешево“ и „Златарево“ трафикът е нормален.

На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. На останалите пунктове със Сърбия трафикът е нормален.

По границата с Гърция трафикът е нормален. От „Гранична полиция“ препоръчват освен ГКПП „Кулата“ и „Маказа“, гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват и останалите пунктове -„Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. 

Трафикът е нормален на всички ГКПП по границата с Турция. 

Related posts

Предпазни огради на река Санданска Бистрица

Условията за туризъм в планините днес са много добри, съобщиха от Планинската спасителна служба

„Булгаргаз” прогнозира близо два пъти по-висока цена на газа за ноември

Leave a Comment