10.5 C
Благоевград
25.02.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Интензивен е трафикът на граничните пунктове

На границата с Румъния трафикът е интензивен на пунктовете „Видин“, „Кардам“, „Дуранкулак“ и „Никопoл“ за товарни автомобили на изход от страната, съобщиха на уеб сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията на граничните власти за трафика е към 6:00 часа.

Поради критично ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Оряхово“ – „Бекет“, няма да изпълнява курсове до нормализиране нивото на  реката. Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към ГКПП „Русе“ и ГКПП „Никопол“. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа. 

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Строително-монтажни дейности на ГКПП „Калотина“ налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

По границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата със Северна Македония движението е нормално. На ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На ГКПП „Гюешево“ и ГКПП „Златарево“ трафикът е нормален.

На границата с Турция трафикът е нормален на всички пунктове.

Related posts

Лекарства, опасни при шофиране

Кога е полезно да ядем шоколад?

Промени в НК във връзка с шофиране с наркотици

Leave a Comment