6.8 C
Благоевград
19.04.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Интензивен е трафикът на граничните пунктове

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) със Сърбия, Румъния и Гърция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) – МВР, на сайта си. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ за леки автомобили на изход. Граничните проверки на пункта се извършват на шест работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли.

На пункта се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Това налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни организацията на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. От ГДГП съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход. До 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата на ГКПП „Гюргево“за товарни автомобили, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

До 31 август  през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/„Липница“ и „Крушари“/„Добромир“ се осъществява от 08:00 до 20:00 часа.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ за леки автомобили на изход. ГДГП препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, да използват за преминаване и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.           

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границите с Република Северна Македония и Турция. 

Related posts

Бременна жена загуби бебето си: Обвинява лекарите

Веско Вълчинов остава в ареста за жестокото убийство в центъра на София

Лек автомобил се удари в мотопед, има пострадал 

Leave a Comment