6.8 C
Благоевград
19.04.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове, ето къде

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) към Сърбия, Румъния и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Информацията е актуална към 06:00 часа.

На пункта „Калотина“ на границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход за леки автомобили. На пункта проверки се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет – за излизащи леки коли. Извършват се и ремонтни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че тази временна организация може да удължи времето за преминаване. От „Гранична полиция“ съветват да се използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: „Брегово“, „Връшка чука“, „Стрезимировци“ и „Олтоманци“.

По границата с Румъния интензивен е трафикът на ГКПП „Видин“, „Дуранкулак“ и „Кардам“ за товарни автомобили на изход. 

От днес до 31 август на пункта „Дунав мост“ при Русе ще се извършат ремонтни дейности, като ще бъде въведена временна организация на движение, в това число и ограничаване на движението през мостовото съоръжение, за интервали от по четири часа, във времевия диапазон от 22:00 часа до 02:00 часа. През останалото време трафикът в района на ремонта ще се осъществява в една лента и ще се регулира от пътни знаци и сигналисти.

В сила е и заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август, с която през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 до 22:00 часа. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 до 20:00 часа.

На границата с Турция интензивен е трафикът на пункт „Капитан Андреево“ на вход за леки автомобили и на изход за товарни автомобили. 

Нормален е трафикът по границата с Гърция на всички гранични пунктове.  От „Гранична полиция“ препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Нормален е трафикът по всички пунктове на границата с Република Северна Македония. 

Related posts

Слънчево и горещо време

Мъж пострада сериозно, следкато беше нападнат с нож от свой познат в центърана Кюстендил

Дневен хороскоп за 3 ноември 2023

Leave a Comment