14.6 C
Благоевград
16.04.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове със Сърбия, Румъния и Турция, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ – МВР, на сайта си. Информацията на граничните власти е към 6:00 ч. тази сутрин

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на изход за леки и товарни автомобили. Граничните проверки там се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места – за излизащи. Строително-монтажни дейности налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да избегнат интензивния трафик, властите съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: „Брегово“, „Връшка чука“, „Стрезимировци“ и „Олтоманци“.

По границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Оряхово“, ГКПП „Никопол“ за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/„Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа. Поради технически причини пропускането на товарни автомобили на изход на ГКПП „Кардам“ е временно преустановено.

На границата с Турция движението е интензивно на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ на вход за леки автомобили.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

Related posts

Адвокатът на Дебора след новата експертиза: Нанесени са 2 средни телесни повреди

Родители искат извинения на отсъствия не само с медицинска бележка, лекарите ги подкрепят

 Пет телевизии излъчват на живо „Пирин Фолк“ Сандански 2023

Leave a Comment