17.9 C
Благоевград
18.06.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове

Интензивно е движението на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния. На граничните пунктове със Сърбия, Гърция, Република Северна Македония и Турция трафикът е нормален, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ на МВР на сайта си.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“и ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Граничните проверки на ГКПП „Калотина“ се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи. На пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с реконструкция и модернизация. Те налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За  да се избегне интензивният трафик, пътуващите могат да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница – „Брегово“, „Връшка чука“,“Стрезимировци“ и „Олтоманци“.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. ГДГП препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“,  „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония и на тази с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

Related posts

Спират всички ремонти по републиканската пътна мрежа в Кюстендилско

Лек автомобил се обърна по таван на автомагистрала „Струма“ край Кочериново

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, свиква редовно заседание на местния парламент в понеделник

Leave a Comment