31.3 C
Благоевград
22.07.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Гърция и Румъния за товарни автомобили

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Гърция и Румъния за товарни автомобили, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Информацията на граничните власти е към 6:00 часа.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кулата“ на изход и на вход за товарни автомобили. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата с Румъния интензивно е движението на ГКПП „Видин“, ГКПП „Дуранкулак“ , ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/„Липница“ и „Крушари“/, „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички ГКПП. Граничните проверки на ГКПП „Калотина“ се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. Строително-монтажни дейности налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да избегнат интензивния трафик, властите съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

Трафикът е нормален на всички пунктове по границите със Северна Македония и с Турция. 

Related posts

Лек автомобил е бил запален в санданско село, двама са задържани

Мъж на 60 години е загинал при катастрофа на автомагистрала „Струма“ 

Дълбокият сън е от ключово значение за предотвратяване на деменцията

Leave a Comment