21.8 C
Благоевград
15.07.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Интензивен е трафикът по някои гранични пунктове

Интензивен е трафикът по някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния за товарни автомобили, съобщават на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е към 06:00 часа тази сутрин. Трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, ГКПП „Дуранкулак“ , ГКПП „Кардам“ ГКПП „Оряхово“ и ГКПП „Никопол“ за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 до 20:00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Граничните проверки на ГКПП „Калотина“ се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. На пункта се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да избегнат интензивния трафик, съветваме пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Гражданите, които пътуват към и от Гърция, могат да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония, както и на границата с Турция, трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Related posts

„Консенсусна тема“? Как педофилията се промъкна в българското законодателство

admin

Оплакалият се от натиск министър движи крупен европроект

Дневен хороскоп за 25 октомври 2023

Leave a Comment