10.4 C
Благоевград
24.04.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Интензивен трафик на някои от граничните пунктове

Интензивно е движението на един от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния. На граничните пунктове със Сърбия, Гърция, Република Северна Македония и Турция трафикът е нормален, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ на МВР на сайта си. 

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“ за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 до 20:00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Граничните проверки на ГКПП „Калотина“ се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. На пункта се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През почивните дни временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За  да избегнат интензивния трафик, пътуващите могат да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Гранична полиция препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване, освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.   

Границата с Република Северна Македония, както и на границата с Турция, трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Related posts

По 148 лева получават 320 000 семейства

Разследват палеж на кола в Банско

Семинар „Военно дело и въоръжение през Средновековието“ в Археологически музей – Сандански!

Leave a Comment