8.4 C
Благоевград
23.02.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Интензивно е движението на граничните пунктове

Интензивно е движението на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Кардам“ и „Дуранкулак“ на границата с Румъния за товарни автомобили на изход от страната, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на уебсайта си. Информацията на граничните власти е към 6:00 часа.

Поради критично ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща ГКПП „Оряхово“ – „Бекет“, няма да изпълнява курсове до нормализиране нивото на реката. Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към ГКПП „Русе“ и ГКПП „Никопол“. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. Строително-монтажни дейности на ГКПП „Калотина“ налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

По границата с Гърция движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На ГКПП „Станке Лисичково“ на границата със Северна Македония се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На ГКПП „Гюешево“ и ГКПП „Златарево“ трафикът е нормален.

На границата с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.  

Related posts

Отново е блокирано движението по автомагистрала „Струма“ край Дупница

Ало измамници присвоили 18 000 лв. от възрастен мъж от Сандански

МВР: Петьо Петров е издирван с европейска заповед за арест в Шенген и от Интерпол

Leave a Comment