21.8 C
Благоевград
18.06.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Интензивно е движението на граничните пунктове

Интензивно е движението на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Кардам“ и „Дуранкулак“ на границата с Румъния за товарни автомобили на изход от страната, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на уебсайта си. Информацията на граничните власти е към 6:00 часа.

Поради критично ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща ГКПП „Оряхово“ – „Бекет“, няма да изпълнява курсове до нормализиране нивото на реката. Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към ГКПП „Русе“ и ГКПП „Никопол“. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. Строително-монтажни дейности на ГКПП „Калотина“ налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

По границата с Гърция движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На ГКПП „Станке Лисичково“ на границата със Северна Македония се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На ГКПП „Гюешево“ и ГКПП „Златарево“ трафикът е нормален.

На границата с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.  

Related posts

МОН публикува новите варианти на тестовете за външно оценяване след 7. клас

По 148 лева получават 320 000 семейства

Дневен хороскоп за 10 октомври 2023, вторник

Leave a Comment