21.8 C
Благоевград
15.07.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Интензивно е движението на някои от граничните ни пунктове

Интензивно е движението на някои от граничните пунктове със Сърбия, Румъния и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на уеб сайта си. Информацията на граничните власти за трафика по границите е към 6:00 часа. 

На границата с Република Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на изход за леки автомобили. Граничните проверки там се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. Строително-монтажни дейности налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

За да избегнат интензивния трафик, „Гранична полиция“ съветва пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Никопол“ и ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход. На ГКПП „Дунав мост“ Русе ще се извършат ремонтни дейности до 31 август, като ще бъде въведена временна организация на движение. В това число и ограничаване на движението през мостовото съоръжение, за интервали от по четири часа, във времевия диапазон от 22.00 часа до 02:00 часа. През останалото време трафикът в района на ремонта ще се осъществява в една лента и ще се регулира от пътни знаци и сигналисти.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа. Поради технически причини пропускането на товарни автомобили на изход на ГКПП „Кардам“ е временно преустановено.

На границата с Турция движението е интензивно на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ на вход за леки автомобили и на изход за товарни автомобили. 

По границата с Гърциятрафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Граничните власти препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата със Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

Related posts

Без синя зона на 6 септември в община Сандански

Кметове от Югозапада в надпреварата “Кмет на годината” за мандат 2019-2023

admin

Спират всички ремонти по републиканската пътна мрежа в Кюстендилско

Leave a Comment