31.3 C
Благоевград
22.07.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Интензивно е движението на някои от граничните пунктове с Румъния, Сърбия, Гърция и Турция

Интензивно е движението на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Сърбия, Гърция и Турция. На граничните пунктове Република Северна Македония трафикът е нормален, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ на МВР на сайта си. Информацията е по данни от 06:00 ч.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, ГКПП „Кардам“ и ГКПП „Оряхово“ за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 ч. до 20:00 ч. 

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ за товарни автомобили на изход. Граничните проверки на пункта се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. На пункта се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. Пътуващите могат да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ на изход за товарни автомобили. Гражданите, които пътуват към и от Гърция, могат да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“, припомнят от „Гранична полиция“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.    

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ на вход и изход за товарни автомобили. 

Related posts

Започва шести Национален фолклорен фестивал„Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“ в с. Баня

ЦИК: 42 партии и 8 коалиции са подали документи за регистрация за местния вот

Временно движението по път I-1 Сандански – Петрич в района на Сандански e в една лента

Leave a Comment