31.3 C
Благоевград
22.07.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Интензивно е движението на някои от граничните пунктове със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция

Интензивно е движението на някои от граничните пунктове със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ – МВР, на сайта си. Информацията за трафика по граничните пунктове е към 6:00 часа днес.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на изход за леки автомобили. Граничните проверки там се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места – за излизащи. Строително-монтажни дейности налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да избегнат интензивния трафик, от „Гранична полиция“ съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница – „Брегово“, „Връшка чука“, „Стрезимировци“ и „Олтоманци“.На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните пунктове „Видин“, „Дуранкулак“, „Никопол“ и „Кардам“ за товарни автомобили на изход. На ГКПП „Дунав мост“ – Русе ще се извършат ремонтни дейности в периода до 31 август, като ще бъде въведена временна организация на движение, в това число и ограничаване на движението през мостовото съоръжение, за интервали от по четири часа, във времевия диапазон от 22:00 до 2:00 ч., за дните до 31 август. През останалото време трафикът в района на ремонта ще се осъществява в една лента и ще се регулира от пътни знаци и сигналисти.Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 6:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 до 22:00 часа.Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.Поради технически причини пропускането на товарни автомобили на изход на ГКПП „Кардам“ е временно преустановено.На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ на изход за товарни автомобили. Граничните власти препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен „Кулата“ и „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“,  „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.По границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ на вход за леки автомобили и на изход за товарни автомобили. На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

Related posts

Ген. Михаил Попов с предупреждение към благоевградските военни: Обстановката в зоната, в която отивате е привидно спокойна, но може да се промени за часове

Всеки първокласник ще получи материал по пътна безопасност

Кой може да гласува на местните избори на 29 октомври?

Leave a Comment