10.4 C
Благоевград
24.04.2024
БългарияОбществоПоследни новини

Интензивно е движението по границите със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция. Това съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ – МВР, на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. 

На ГКПП „Калотина“ е интензивно движението за леки автомобили на изход към Сърбия. Проверки на пункта се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет – за излизащи автомобили. 

На пункта се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили трябва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да избегнат интензивния трафик, „Гранична полиция“ съветва пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница – „Брегово“, „Връшка чука“, „Стрезимировци“ и „Олтоманци“.

Трафикът е интензивен на всички гранични пунктове за леки и товарни автомобили на вход и изход към Румъния. До 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“, при излизане от България, се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, води до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния, информират от „Гранична полиция“. 

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 6:00 до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 до 22:00 часа. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Интензивен е трафикът и на ГКПП „Кулата“ за леки и товарни автомобили на вход и изход към Гърция. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от южната ни съседка, да използват за преминаване освен „Кулата“ и „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница –  „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Интензивно е движението и на ГКПП „Капитан Андреево“ на вход и изход за леки автомобили.

Трафикът е нормален на пунктовете с Република Северна Македония. 

Related posts

Два нови учебника по религия влизат в програмата за пети и шести клас

От синдикат Образование“ излязоха с позиция заради агресията в обществото

Лек автомобил е бил запален в санданско село, двама са задържани

Leave a Comment