21.8 C
Благоевград
18.06.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Какво е състоянието на децата, приети в болницата в Разлог?

18 деца са в болницата в Разлог със съмнение за хранително отравяне. Те са били на летен лагер в Банско, където са се почувствали зле и ръководителите им потърсили лекарска помощ. 

Децата, които са на възраст между 13 и 17 години, са хоспитализирани заради висока температура, гадене и коремни болки. 30 деца са постъпили в болницата с оплаквания и са прегледани, като 18 от тях остават в отделението.

Лекарите от болницата обясниха, че те са изкарали спокойно нощта. Четири от децата са били с температура до 38 градуса. Не са повръщали и са в добро състояние.

След като излязат изследванията, лекуващите лекари ще преценят какви са показателите. Когато симптомите отшумят, ще бъдат изписани, съобщи БТВ.

Резултатите от изследванията, които ще установят дали става въпрос за хранително натравяне, ще излязат на по-късен етап, уточниха от болницата. Най-вероятно ще минат два дни от взимането на пробите. Не е изключено да става въпрос и за летен вирус.

БАБХ и РЗИ-Благоевград са взели проби от храната в обекта, в който са били настанени децата. Очаква се резултатите. От Агенцията по храните са взели 17 проби от храни. 

Related posts

По 148 лева получават 320 000 семейства

Наплив на учители преди началото на учебната година в Благоевград

Нов вид телефонна измама: Мъж даде 8000 лв. на „служители на Интерпол“

Leave a Comment