10.4 C
Благоевград
24.04.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Какъв е трафикът по граничните ни пунктове

Интензивен е трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границите със Сърбия и Румъния, съобщава Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Информацията е по данни към 06:00 часа тази сутрин. 

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на изход за леки автомобили. Граничните проверки се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. На пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да избегнат интензивния трафик, пътуващите могат да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на  ГКПП „Видин“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Никопол“ и ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход.  На ГКПП „Дунав мост“ Русе се извършат ремонтни дейности до 31 август, като е въведена временна организация на движение, в това число и ограничаване на движението през мостовото съоръжение, за интервали от по четир часа, от 22.00 часа до 02:00 часа. През останалото време трафикът в района на ремонта се осъществява в една лента и се регулира от пътни знаци и сигналисти. През граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя до 31 август. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 до 20:00 часа.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.

През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.       

Границата с Република Северна Македония и на границата с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

Related posts

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за местните избори

МВР обявява мерките за сигурност за местния вот

Благоевградска дързост, без предразсъдъци: 2100 лв. заплата за един работен ден в месеца в града с най-ниска средна работна заплата в страната

admin

Leave a Comment