25.2 C
Благоевград
22.05.2024
Анализи и коментари

Кметът на Благоевград се срамувал от двора на болницата, но не и от опитите за кадруване в управлението и

Кметът на община Благоевград Методи Байкушев с обичайния за него похват на онлайн излияния написа в социалните мрежи, че се срамувал от състоянието на двора на МБАЛ-Благоевград. Постът му е по повод това, че днес служители на ОП „Чистота“ чистиха растителността и кастриха дърветата в болничния двор.

„В парковото пространство в района на храм „Св. Рождество Богородично“ подновяваме бордюрите и боядисваме пейките. Целта е с настъпването на пролетта дворът на болницата да е по-приветлив за пациентите и работещите там.“, пише градоначалникът, който по често говори през социалните мрежи, отколкото очи в очи на хората, както обясняваше, преди да стане кмет.

Инициативата е похвална, но е срамно лицемерна загрижеността на Байкушев, на фона на опитите му, съвместно с областния лидер на ПП да кадруват в болницата и то преди бившият директор още да бъде погребан.

Припомняме, че д-р Огнян Митев почина внезапно, а това постави началото на безразборни совалки за назначаването на негов заместник. Говори се, че именно Байкушев се опита да сложи на директорското място лекар от частната болница, който лекарите в МБАЛ-Благоевград определиха като неопитен и неподготвен за поста.

Да се срамуваш от двора, но не и от риска, в който се поставя бъдещето на болницата с необосновани назначения и амбиции е меко казано лицемерно.

Related posts

Поредна порция предизборни манипулации в Сандански, намесиха и ОФК “Вихрен”

Местни избори 2023: Сандански-градът, опазил се от долнопробни кандидат-кметски интриги, пример за умерена политика и интелигентна надпревара

admin

Каква е истината за продажбата на Санаториума в Сандански: Използва ли се темата предизборно

Leave a Comment