6.8 C
Благоевград
19.04.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Кой и какви проверки се правят за безопасността на бензиностанциите у нас?

След взрива на станция за пропан-бутан в Румъния, при който загинаха двама души, а десетки други пострадаха тежко, какви проверки се правят регулярно и извънредно у нас? – темата коментира в „Денят започва“ Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация.

Той съобщи, че формално две са институциите у нас, които отговарят за безопасността на бензиностанциите и газ станциите – това са Държавната агенция „Метрологичен и технически надзор“, която отговаря за съдовете с повишена опасност (резервоарите), и органите на МВР, и по-конкретно ГДПБЗН.

„Със сигурност мога да ви уверя, че органите на МВР и на техническия надзор редовно изпълняват своите периодични и извънредни проверки и не само по казуси, каквито виждаме в момента. Това са съоръжения с повишена опасност, които през годините са давали жертви, всички наредби и всички изисквания са писани с кръв и аз искам да ви обърна внимание, че в тази верига от производителя до крайния доставчик на тези продукти всеки, който се опита да играе роля, различна от тази, която му е определена в закон или наредба, води до тези ситуации“, подчерта Терзиев.

Related posts

Отлагат празника на Симитли

Автомобил избухна в пламъци в Банско

Отвориха магистралата Атина-Солун и за тежкотоварни автомобили

Leave a Comment