14.6 C
Благоевград
16.04.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Колективна изложба на 11 български автори, живеещи в САЩ, ще отбележи 120 години от установяването на дипломатически отношения между България и САЩ.

Експозицията „Тук и там: Между два бряга“ ще събере в АУБ творби на 11 български автори, живеещи отвъд Океана

Колективна изложба на 11 български автори, живеещи в САЩ, ще отбележи 120 години от установяването на дипломатически отношения между България и САЩ.

Специалната експозиция „Тук и там: Между два бряга“ ще бъде открита в понеделник, 2 октомври, от 17.30 часа във фоайето на партерния етаж на Студентски център „Америка за България“ в кампуса на Американския университет в България. Изложбата, събрала уникални творби, ще бъде отворена за посетители до 13 октомври включително.

Инициативата се осъществява с любезната подкрепа на Посолството на САЩ в България, Държавния културен институт, МВнР и Изпълнителната агенция за българите в чужбина, а куратор на изложбата е професор Василен (Васи) Васевски.

Професор Васевски е роден в Сливен и понастоящем живее в Чикаго, където създава творби, които критиците описват като спокойни, мечтателни и завладяващо флуидни. Картините му са дълбоки интроспективни видения, които засягат дълбоки теми като любовта, природата и трансцеденталното. Споделяйки ги с другите, художникът открива истинското си призвание.

Със свои творби в експозицията участват Атанаска Тасарт, Татяна Авджиева, Камелия Томанова, Станимира Радулова, Мариана Калъчева, Евгения Петрова, Йордан Иванов, Люсиен Димитров, Иван Михов, Кирил Манасиев и разбира се, Василен Васевски.

Related posts

Нормален е трафикът на повечето гранични пунктове

Четирима мъже в ареста за побои и заплахи към жените си

Дневен хороскоп за 16 октомври 2023

Leave a Comment