31.3 C
Благоевград
22.07.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Колко струват ученическите раници у нас и в наши съседки?

Скъпите раници у нас стигат 10% от средната работна заплата

Наближава първият учебен ден 15 септември и родители и ученици лека полека започват да се приготвят за новата учебна година.

Едно от нещата, които много родители ще трябва да купят, е ученическа раница. Цените на раниците у нас са в голям диапазон в зависимост от модела и мястото, откъдето се купува. 

Най-евтините раници у нас са в диапазона 20-40 лева. Средните цени са около 80 лева. Скъпите раници се продават на цени между 220 и 280 лева. Става дума за раници на конкретни брандове, премиум колекции или такива с ергономични гърбове. Това са цените у нас, където средната заплата е 2000 лева. Тоест една скъпа раница представлява малко над една десета от средната работна заплата.

Какви са цените в държави около нас? В Гърция например цените на раниците са доста близки до нашите. Проверка в гръцки сайтове показва, че ученическите раници започват от 19 евро или 38 лева. Скъпите раници пък се движат около 150 лева. 

В Турция цените са почти същите, като там дори раници с ергономични гърбове може да намерите за 70 лева. За 140 лева може да купите раница с два несесера вътре.

Източник: btvnovinite.bg

Related posts

Благоевградската полиция и ученици отбелязаха Деня без загинали на пътя

Дневен хороскоп за 10 октомври 2023, вторник

Три улици в Разлог грейнаха с нов облик

Leave a Comment