14.6 C
Благоевград
16.04.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

Личните лекари отчитат увеличение на болните от Covid-19

„От около три седмици се усеща увеличение на случаите на Covid-19, но не можем да уточним в точно каква степен е то. Не всеки се изледва, а една част от хората правят домашни тестове и не влизат в статистиката. Поради тази причина за увеличението можм да говорим на базата на субективни индивидуални лекарски наблюдения“, каза в интервю за Радио Пловдив председателят на Лекарския съюз в Пловдив доктор Георги Цигаровски. 

Според него, ако всички се изследваха, сега със сигурност нямаше да се отчитат тези случаи, които се публикуват на Единния информационен портал, а те може би щяха да бъдат много повече. 

Първите симптоми са като на стандартно остро вирусно заболяване.

И хората казват, че са настинали, че ги е духнал вятър. В крайна сметка, когато им препоръчам да направят тест, в част от случаите излиза ковид“, каза доктор Цигаровски.

Той не изключи това подценяване да доведе до нова ковид вълна, тъй като не се знае при всеки един симптом на настинка, дали не се касае за Covid-19. Затова е важно хората веднага да се обърнат към личния си лекар и да не ходят на работа, ако са болни.

По думите му сега няма усложнения като от предишните три години, но заболеваемостта може да се увеличи рязко.

Related posts

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба

Само един ученик е получил отлична оценка на поправителната матура по български език

Заловиха двама с незаконендървен материал

Leave a Comment