17.9 C
Благоевград
18.06.2024
Последни новиниСвят

МВнР: Няма български граждани сред жертвите и ранените при пътния инцидент с автобус в Северна Италия

По данни на Генералното консулство на Република България в Милано няма български граждани сред жертвите и ранените при пътния инцидент с автобус в Северна Италия. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР). 

От снощи дипломатическото ни представителство е в контакт с „Гражданска защита“ на област Венето и Рим, обясниха от Външното министерство. 

Според информацията, инцидентът е станал малко преди 20:00 часа, на 3 октомври 2023 г. Автобусът се е движел по надлеза на естакадата, която води от Местре към Маргера, когато се удря в предпазната ограда и пада от около 15 метра височина, като след това се запалва. 

В момента продължават процедури по идентификацията на жертвите, за които се знае, че са туристи от Украйна, Германия, Хърватия, Австрия, Франция и Испания. Шофьорът на автобуса, италиански гражданин, също е сред загиналите. Ранените са осемнадесет, като петима от тях се намират в много тежко състояние. Кметът на Венеция е обявил днешния ден за траурен.

Генералното консулство на Република България в Милано продължава да следи ситуацията и да поддържа връзка с италианските власти. При наличие на допълнителна информация относно случая, ще Ви информираме своевременно, съобщиха още от МВнР.

БТА припомня, че по информация на италианските медии жертвите на трагедията с автобуса са двадесет и една. Единасет от ранените пътници са идентифицирани – четирима украинци, един германец, един французин, един хърватин, двама испанци и двама австрийци, предаде РАИ нюз, като се позова на префекта на Венеция Микеле де Бари. Пострадалите, сред които има и деца, са откарани в различни болници, сред които тези в Местре, Доло, Мирано, Падуа и Тревизо.

Related posts

Възстановяват детски лагер в Синаница

Добри са условията за туризъм в планините

Община Банско увеличи парите за инвитро процедури

Leave a Comment