6.8 C
Благоевград
19.04.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Международно състезание „По пътя на римляните“ 2023

За шеста поредна година се организира международното шосейно колоездачно състезание “По стъпките на римляните” 2023.  

Турнирът, част от календара на Международния колоездачен съюз (UCI), ще се състои в два последователни дни – в събота и неделя, на 02 и 03 септември 2023 г.

Жителите и гостите на Разлог, Баня, Банско и Добринище имат възможността да се насладят на уникална състезателна атмосфера и да се докоснат до едни от най-добрите колоездачи от цяла Европа и САЩ. В надпреварата участие ще вземат отбори от над 10 националности – Франция, Германия, Австрия, Полша, Словакия, Чехия, Унгария, Словения, Канада, САЩ и др.

В събота (02.09.2023 г.), точно в 15:00 часа състезателите ще тръгнат от хотел в село Баня, а официалният старт ще бъде даден в 15:15 в Разлог. Участниците ще изминат над 120 км за около 3 часа, в 8 обиколки по маршрут Баня – Разлог – Банско.

Организаторите очакват изключително зрелищен и оспорван финал, който ще се състои около 18:00 часа на площад “Преображение” в Разлог. Веднага след него ще се проведе и официално награждаване на победителите от първия етап, а програмата ще завърши в 19:00 часа със завладяващо шоу “Светът на танца”.

Related posts

Двама мотористи без книжки се пребиха по пътищата в Пиринско

Слънчево с превалявания

Спешните медици отново излязоха на протест – искат оставката на здравния министър

Leave a Comment