19.6 C
Благоевград
20.07.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

 Миньори от Бобов дол пробиха полицейския кордон и затвориха и магистрала „Струма“

Блокади има на магистралите „Тракия“ и „Струма“, както и на прохода Хаинбоаз.

Протестиращите миньори и енергетици от Бобов дол се събраха в 9.30 часа пред ТЕЦ-а, за да потеглят на автошествие и с цел да блокират АМ „Струма“ при пътен възел Дупница-Кюстенди.

Жандармерията не позволи на протестиращите да излязат с автомобилите си на пътя за Дупница. Тогава тръгнаха пеш от разклона за Бобов дол към АМ „Струма“. След 40 минути шествие бяха спрени на ухото на магистралата от кордон полицаи с щитове и каски.

След кратка разправия и бутане протестиращите успяха да пробият полицейския кордон и 10.45 часа излязоха на АМ „Струма“ при 59 км. Те се разбраха с полицията да пропуснат събралите се автомобили, да се насочат към Е-79 през Дупница.

Полицията отбива трафика на АМ „Струма“ при пътен възел Дупница-север и град Бобошево, за да няма опашки. Определен е обходен маршрут в двете посоки е по път І-1 Благоевград – София от пътен възел „Дупница север“ до пътен възел „Бобошево“.

Ситуацията с протести и миньори към 08:00 часа

Четвърти ден продължава блокадата на магистрала „Тракия” край Стара Загора. Вчера протестиращите миньори и енергетици от Маришкия басейн отказаха да отидат на среща с премиера Николай Денков.

Остава блокадата и на „Хаинбоаз”. Очаква се днес енергетиците от „Бобов дол” да затворят и АМ „Струма”, а исканията им са лична среща с премиера или министъра на енергетиката.

Related posts

Условия за туризъм в планините не са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба

ДНП „Рила“ отбеляза Европейската седмица на мобилността

Здравният министър: Хората под карантина заради COVID-19 няма да могат да гласуват

Leave a Comment