21.8 C
Благоевград
18.06.2024
Новини от ЮгозападаПоследни новини

МОН обяви по колко ще взимат учителите за всеки разработен електронен урок

По 179 лева ще получават учителите за всеки разработен от тях електронен урок, който бъде одобрен и публикуван за общодостъпно ползване в „Дигиталната раница“. Досега тази сума беше 160 лева. Това стана ясно по време на работна среща между експерти от Министерството и образованието и науката и регионалните управления по образованието, посветена на „Дигиталната раница“.

Към момента почти всички дейности по изграждането на единната безплатна електронна платформа за обучение са приключили. Необходимо е обаче тя да бъде „напълнена“ с допълнително съдържание – онлайн уроци, упражнения, тестове, създадени и споделени от самите учители. Засега в „Дигиталната раница“ има около 250 разработени от преподаватели и одобрени за общо ползване електронни уроци. Повечето от тях са за началeн образователен етап – от първи до четвърти клас. Нужно е обаче да се генерира по-голям обем образователно съдържание и за прогимназиален и гимназиален етап. По тази причина се увеличава и заплащането за учителите, които разработват уроци.

При разработването на уроците учителите имат възможност да използват огромен обем от вече налични в платформата електронни ресурси – изображения, интерактивни презентации, анимации, 3D модели, видео клипове и др. Освен това предстои верифициране на вече създадени уроци по време на COVID пандемията, които са били ползвани от учителите тогава. Всеки учител може да разработи дигитален урок и да го предложи за национално одобрение, като няма ограничения за броя уроци, които всеки преподавател създава.

Related posts

Банките ще обслужват безплатно сметки за заплати и пенсии

Предимно слънчево време

Банкова служителка в Сандански присвои почти 1милион лв. от сметки на клиенти

Leave a Comment