14.6 C
Благоевград
16.04.2024
КриминалноНовини от ЮгозападаПоследни новини

Мъж се опита да подкупи катаджия, задържаха го

Окръжната прокуратура в Благоевград обвини мъж, предложил пари на катаджия. Делото е внесено в съда за извършено престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304, ал. 1 от НК. До дни започва наказателен процес срещу М. П.

Той управлявал автомобил по общински път в района на якорудското село Черна Места. Спрели го за проверка. Обвиняемият заявил на полицейския служител,  че не носи в себе си никакви документи. При извършена справка в системата на МВР била установена самоличността му, както и обстоятелството, че същият е неправоспособен водач.

Управляваният от него автомобил бил с прекратена регистрация от 2019 година поради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Не е имал и документ за периодичен преглед за проверка на техническата му изправност.

Униформеният обяснил на М. П., че предвид констатираните факти следва да му състави акт за установяване на административно нарушение. Той го помолил да не го прави и му подал банкнота от 50 лева.

Полицейският служител отказал да я приеме. Извършителят на деянието бил задържан, след което на местопроизшествието пристигнала дежурна група.

Related posts

Сигурността на предстоящия вот е гарантирана, заяви министър Йоловски

Откраднаха 500 лв. и бутилка алкохол в с. Баня

Предлагат промени в платения отпуск

Leave a Comment