19.6 C
Благоевград
20.07.2024
Новини от ЮгозападаОбществоПоследни новини

Наградиха победителите и участниците във фотоконкурса „Красотата на Разлог“

Г-н Иван Гюров (ВрИД Кмет на Община Разлог) награди победителите и участниците във фотоконкурса „Красотата на Разлог“, организиран за втора поредна година от Община Разлог по повод 111 години от Освобождението на планинското градче.
В тазгодишното издание на конкурса, Голямата „Награда на Кмета “ спечели Радост Усева, която получи най-висока оценка за уникалния кадър на прибиращо се към фермата стадо овце, в покрайнините на Разлог. С единодушие компетентно жури, в сферата на фотографията, заедно с ръководството на Община Разлог, присъди I-во място на Красимир Велков –  за пресъздаване атмосферата от Пролетен шампионат на тежковозни коне. С Диплом за второ място бе отличен кадърът на Георги Тошков, пленяващ окото с красотата на храм в село Баня, а призовата тройка допълни Радостина Бачева – с кадър от “Бачево празнува”. 
 Надя Алуминова впечатли Facebook-аудиторията със своята снимка на Националната гвардейска част и тяхното участие в събитията, посветени на годишнина от избухването на Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание. С убедителна преднина още от самото начало,  Алуминова зае I място в категория “Награда на публиката”, оставяйки след себе си Александър Страхилов, автор на снимка “Хоризонти” – категория “Лицата на Разлог. С почти 400 харесвания Мария Топалова заслужено застана на трето място в същата категория, представяйки спокойна, уютна и красива снимка на своето родно място – Горно Драглище. 
В конкурса за снимки, заснети на територията на община Разлог, участие взеха 20 фотографи от цялата страна, които показаха красотата на забележителностите, природата и Лицата на Разлог през своя обектив, и заслужено получиха “Диплом за участие” и предметни награди от организаторите.

Related posts

Учени предлагат ново обяснение за дългия COVID

„Български пощи“ не приемат пратки за Израел

Властта с повече информация относно мерките за първия учебен ден

Leave a Comment